Friday Food & Whisky Nights @ Ten Errewaerde

Vorig najaar zijn we gestart met een leuk concept,nl whisky pairen met food.

Na een zestal tastings waarbij we telkens een bepaald thema van eten koppelden aan whisky, was het enthousiasme van onze deelnemers positef om hiermee verder te gaan.

Vanaf Maart een beetje op een andere manier, we gaan dit keer de whisky als thema nemen en uiteraard hier ook begeleidende hapjes serveren

 

AFGELOPEN TASTINGS

 

,8th Februari 2019 : whisky en ...meat

8th Maart 2019: Ge(d)turfde Islay tasting :

 

 

 Vrijdag 12 April : Was het nu 70/80/90/2000 ?

 

Vrijdag 10 Mei : Birthday tasting 23 jaar Ten Errewaerde

Op 3 Mei 1996 gingen voor het eerst de deuren open van Ten Errewaerde, een heuglijke verjaardag die we samen willen vieren met onze whiskyvrienden.

Een bijzondere tasting om ons 23 jaar bestaan te vieren met speciallekes van vroeger en nu.

Line up :

Littlemill,20y 1990/2010 The Nectar, 54,3% (closed distillery)
Strathmill,22y 1991/2013 Asta Morris 50,3%
Glen Mhor 28y 1976/2005 Rare Malts, 51,9% (closed distillery)
Clynelish 21y 1989/2010 The Whisky Agency,54%
Lagavulin NAS,JazzFestival 2016 54,5%
Port Ellen 23y 1992/2005 M&H Cask selection 55,7% (closed distillery)

Prijs van deze unieke tasting :€75, inclusief hapjes

I

Vrijdag 14 Juni : Ten Errewaerde meets The Scotch Malt Whisky Society with Chris Lauriers

 

 

 

 

Juli en augustus geen tasting ! 

 

AANKOMENDE TASTINGS

 

Vrijdag 13 September :Whisky and the cask finish

Wat is de invloed van een vat op de whisky, en wat als daar voorheen port,rum,wijn,of madeira in lag te rijpen? De meeste whiskyliefhebber weet wel dat de meest gebruikte vaten ex bourbon of ex sherry vaten zijn. Tegenwoordig geeft men ook vaker de whisky een tweede rijping in ex porto,rum,madeira of wjinvaten. We laten u 6 verschillende 'finishes' proeven en vergelijken de smaken .Bij iedere dram hoort natuurlijk ook een hapje en een woordje uitleg.

Line-up (of misschien beetje andere volgorde)

Balvenie 14-year-old Caribbean Cask 43%
Bunnahabhain Eirigh Na Greine 46,3% red wine casks
Benriach Maideira cask 15y 46%
Benriach Sauternes cask 16y
Arran Marsala cask 50%
Laphroaig Brodir Port wood 48%

Weeral een, al zeggen we het zelf,interessante tasting dus voor de whiskyliefhebber/kenner.

€45,hapjes inclusief
Inschrijven via info@tenerrewaerde.be of ter plaatse komen zeggen mag ook altijd.
We beginnen zoals altijd om 19u30 . See you vrijdag den dertiende!

 

 

vrijdag 11 Oktober :

Golden olden blend 

Ooit al blended whisky geproefd die circa 40 jaar geleden op fles getrokken werd?

Dan is dit uw afspraak met history,want een zestal oldtimers gaan we van onder het stof halen! Veel van deze blends werden in de seventies op fles getrokken, niet te vergelijken dus met de blends van het moment

Er wordt weleens gezegd dat oudere blends beter zouden zijn de jonge single malts van nu, tijd om dit eindelijk te weten te komen !
We gaan ook eens dieper in op het verschil tussen blended whisky en blended (vatted) malt, een wereld van verschil!
Weeral niet te missen dus, inschrijving is €40,hapjes inclusief.
Afspraak op het Plein van Heestert om 19u30.

 

Donderdag 7 November :

A hot Indian Evening with Shilton Almeida,Indian Paul John Whisky

 

Maak kennis met deze prijzen winnende whiskies uit India.

India?Jawel,deze spirit komt van de westkust van India,gemaakt in de nog jonge distilleerderij (1996) Paul John. Op korte tijd weet men wereldwijd hoge ogen te werpen, hoogtijd dus om dit in Heestert te komen ontdekken!
Shilton is de brandambassador en zal ons met de nodige dossis humor vertellen over hoe men ginder aan de slag gaat met het maken van whisky. Wie Shilton reeds ontmoet heeft weet dat we hier de geknipte man hebben om ons een late Indian summer evening te doen beleven!
Line up :
Nirvana 40%
Brilliance 46%
Edited 46%
Bold 46%

Select Classic 55,2%
Select Peated 55,5%
Single cask #4918
Verrassing !!!

Wij zorgen terug voor de nodige foodpairing, gezelligheid en een avond om van te genieten!


Deelname € 45 ,7 drams + 1 verrassing + hapjes


Opgelet, niet op de 2de vrijdag van de maand dit keer, maar op DONDERDAG 7 November 19u30


inschrijven via mail :info@tenerrewaerde.be of 0472/521181 of

https://www.facebook.com/events/2289301777798406/

Wie deze whisky bijzonder lekker vindt, zal deze kunnen aankopen de avond zelf.

In samenwerking met Topwhisky uit Westouter zullen de geproefde flessen aan een mooie prijs aangeboden worden!

meer info http://topwhisky.be/index.php?

 

Vrijdag 13 December :

Asta Morris Masterclass by Bert Bruyneel

Om onze reeks tastings van 2019 in stijl af te sluiten hebben we niemand minder dan Bert Bruyneel uitgenodigd.

Bert richtte Asta Morris op in 2009 en sindsdien kunnen we genieten van een prachtige reeks whiskies,denk maar aan de Benriach '75,'77,'78 Strathmill,Bunnahabhain enz.

We mogen ons dus verwachten aan een hoogstaande whiskyavond met een selectie van de master of ceremonie himself. Enkele van de te proeven drams liggen nu nog op vat en zullen in première voorgesteld worden!

 

Line-up

Glorius Bastard

Glenburgie 10 yo 2008
(52%, Asta Morris 2018, AM116, Foursquare rum finish, 237 btl.)

Benriach 2008/2019 Ex trinidad rum barrel 59,4%

Pete' Series,Islay blended malt 46%

Glentauchers 10 yo 2009 (51,5%, Asta Morris 2019, AM 102, sherry cask, 220 btl.)

And save the best for last:

Glen Moray 29 yo 1989 (53,2%, Asta Morris 2019, ex-bourbon cask, 204 btl

Deelname € 50

Dit alles sappig aan elkaar gepraat door Bert Buryneel zelfe en met de fijne foodpairing hapjes om de tastingbuds kompleet zot te maken.

Inschrijven via mail info@tenerrewaerde.be, na bevestiging van beschikbare plaatsen overschrijven op
BE 12 7512 0921 4892.
Uw reservatie is pas geldig na betaling, dus niet wachten tot 10 december!
Momenteel nog een 5 tal plaatsen beschikbaar!

See you all Friday 13th December!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U kan natuurlijk na een etentje een persoonlijke tasting doen volgens u keuze. We hebben hier ook verschillende formules waarbij  u van 3 tot 5 of 7 whisky’s kan proeven.

Wenst u echter eens met vrienden/collega’s een tasting te organiseren bij ons, dat kan ook! Vanaf 6 personen kunnen we verschillende proeverijen voorstellen:

  • Een starterstasting om de whisky toegankelijk te maken voor iedereen die niet vertrouwd is met whisky
  • Een Schotlandtrip doorheen de verschillende whiskystreken (ja die bestaan ook)
    Lowland, Speyside, Highland, Campbeltown, Islands en Islay. Een trip doorheen zoveel verschillende smaken en geursensatie’s die lang zal bijblijven
  • Een kennertasting : verdiep u in één bepaalde streek van Schotland, 1 bepaalde distilleerderij of maak kennis met de Ierse whiskey, Amerikaanse Blends,enz…
  • Een whisky en foodparing tasting: ontdek de unieke match tussen whisky en kaas,chocolade,fruit,sherry
  • Een vintage tasting : maak kennis met oude flessen die gedestilleerd werden in uw geboortejaar! We kunnen terug gaan tot de jaren 1960, kies flessen uit 1 bepaald jaar, keuze is eindeloos

U kan natuurlijk ook uw eigen tasting maken, volgens smaak en budget,  maar dit bespreken we natuurlijk graag op voorhand.

Sláinte

(gezondheid in Schots Gaelic)