Friday Food & Whisky Nights @ Ten Errewaerde

In het najaar van 2018 zijn we gestart met een leuk concept,nl whisky pairen met food.

Na een zestal tastings waarbij we telkens een bepaald thema van eten koppelden aan whisky, was het enthousiasme van onze deelnemers positief om hiermee verder te gaan.

Wat mag u verwachten ?

Iedere tasting bestaat uit minstens 6 whiskys (2cl) waarbij we ook een hapje serveren die wonderwel samen gaat met de whisky. Onze opzet is niet enkel om u whisky te leren (of beter) kennen, maar ook wat u daarbij kan eten. Denk maar aan chocolade en whisky bv.

Iedere tasting is anders want we gaan telkens rond een thema de tasting opbouwen : een bepaalde distilleerderij, bottelaar,wereldwhisky,niets is te zot of te goed om eens naderbij te bekijken. Soms nodigen we ook iemand uit de whiskywereld uit om u nog beter te informeren over het ganse whiskyproces.

Om het gemakkelijk te maken houden we telkens de 2de vrijdag van de maand hiervoor vrij (tenzij anders vermeld)

 

Programma 2022

 

Vrijdag 25 Februari  20u00 : Asta Morris, The new kids in town

 

 
 

Saint Patricksday @ Ten Errewaerde  VRIJDAG 18 Maart 20u00 

 
 

Vrijdag 13 Mei : Birthdaytasting 10Y The Whisky Mercenary / 26Y Ten Errewaerde

 

Vrijdag 30 September : Ten Errewaerde meets Dràm Mòr

 
 
We verwelkomen eindelijk Kenny Macdonald, oprichter en bezieler van Dràm Mòr Group, een redelijk nieuwe Schotse onafhankelijke bottelaar uit Dumbarton. Sinds 2019 selecteerd Kenny samen met zijn vrouw Viktorija pareltjes van whiskyvaten uit befaamde maar ook minder gekende Schotse distilleerderijen.
Onze Schotse gastheer neemt ons dan ook vol enthousiasme mee in zijn whiskyverhaal,laat ons proeven van heel uiteenlopende whiskyprofielen en smaken en we zetten er nog eens lekkere aangepaste hapjes bij !
Kom meeproeven en meegenieten van een gezellig Schots avondje whiskyfun !
We proeven 6 drams van 2 cl en onze verfijnde hapjes voor slechts € 45

Inschrijven is noodzakelijk via info@tenerrewaerde.be of 0472/521181